Grunddej til ostebagværk

Grunddej til ostebagværk

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

250 g ost, emmentaler
250 g mel
250 g smør, koldt
1 æggeblomme
1 tsk geska alpetop ost, revet
1 knsp paprika
salt

Fremgangsmåde:

Med food-processor: 1. Skær osten i mindre stykker og kom den i food-processoren med melet. Riv evt. lidt alpetop over eller tilsæt en knsp paprika eller sellerisalt. Kør ost og mel sammen, så osten ikke mere er synlig. 2. Skær det kolde smør i små tern og kom det i blandingen af mel og ost. Kør det hurtigt sammen. Smag på blandingen og tilsæt evt. salt. Tilsæt æggeblommen og kør et øjeblik til. Tag dejen op og tryk den sammen. Pak dejen i film og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter – gerne 1 time; så bliver resultatet sprødest. Med blender: 1. Skær osten i mindre stykker og kom den i blenderen med melet. Riv evt. lidt alpetop over eller tilsæt en knsp paprika eller sellerisalt. Kør ost og mel sammen, så osten ikke mere er synlig. Hæld ost- og melblandingen i en skål. 2. Skær det kolde smør i små tern og gnid mel og smør sammen med fingerspidserne. Smag på blandingen og tilsæt evt. salt. Tilsæt æggeblommen og bland dejen færdig. Tryk dejen sammen og pak den i film. Stil den i køleskabet i mindst 1 time; så bliver stængerne sprødest. Med håndkraft: 1. Riv osten fint og bland den med melet. Riv evt. lidt alpetop over eller tilsæt en knsp paprika eller sellerisalt. 2. Skær koldt smør i tern (til udrulning og til kødmaskine) eller brug blødt smør (til småkagepresse) og gnid smørret i melblandingen. Smag på blandingen og tilsæt evt. salt. Tilsæt æggeblommen og bland hurtigt dejen. Tryk den sammen. Pak dejen i film og stil den koldt i mindst en time. Med blender: 1. Skær osten i mindre stykker og kom den i blenderen med melet. Riv evt. lidt alpetop over eller tilsæt en knsp paprika eller sellerisalt. Kør ost og mel sammen, så osten ikke mere er synlig. Hæld ost- og melblandingen i en skål. 2. Skær det kolde smør i små tern og gnid mel og smør sammen med fingerspidserne. Smag på blandingen og tilsæt evt. salt. Tilsæt æggeblommen og bland dejen færdig. Tryk dejen sammen og pak den i film. Stil den i køleskabet i mindst 1 time; så bliver stængerne sprødest. Med håndkraft: 1. Riv osten fint og bland den med melet. Riv evt. lidt alpetop over eller tilsæt en knsp paprika eller sellerisalt. 2. Skær koldt smør i tern (til udrulning og til kødmaskine) eller brug blødt smør (til småkagepresse) og gnid smørret i melblandingen. Smag på blandingen og tilsæt evt. salt. Tilsæt æggeblommen og bland hurtigt dejen. Tryk den sammen. Pak dejen i film og stil den koldt i mindst en time.