Grovboller for mandfolk

Grovboller for mandfolk

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 10 personer

Ingredienser:

½ l Mælk
1 sjat madolie
1 Spiseske Salt
½ Spiseske honning
1-2 Håndfulde knækkede hvedekerner
½ Håndfuld solsikkekerner
½ håndfuld sesamfrø
½ ps hørfrø
1-2 Håndfulde Groft rugmel
1 Sjat eller håndfuld Andet godt, f.eks. hvidløg, hakkedt rød peber, ost
½-1 kg hvedemel

Fremgangsmåde:

Mælken lunes og blandes i de grove ingredienser sammen med gæren. Melet æltes i til der er nok og der æltes videre, til dejen slipper. Hæver 10-15 minutter ved stuetemperatur. Andet godt tilsættes eventuelt og dejen gennembankes og formes til boller eller brød på pladen. Hæver i mindst 50 minutter ved samme temperatur, inden den bages i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader i omkring 16½- 30 minutter. Serveres varme med smør, så det løber.