Groft grydebagt sodabrød

Groft grydebagt sodabrød

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

25 g smør
550 g fuldkornshvedemel
100 g pizzamel
1 tsk natron
2 tsk salt
2 tsk brun farin
7 dl kærnemælk

Fremgangsmåde:

1. Varm gryden op over svag varme med smørret. Tag gryden fra varmen. Hæld mel, salt, brun farin og natron i en skål med så meget kærnemælk og det halve af smørret, at dejen bliver ret fugtig og klistret (som en stiv grød).

2. Gnid resten af smørret op ad grydens sider og på undersiden af låget. Kom dejen i gryden, sæt låg på og sæt gryden i ovnen i 45 min. ved 220°. Tag låget af og bag brødet 15-20 min. uden låg, eller til brødet lyder hult, når man banker på det. Skær forsigtigt brødet løst i kanten. Vend gryden på en rist og lad den ligge, til dampen får brødet til at slippe. Det kan være nødvendigt at slå gryden mod bordkanten.

3. Pak brødet i et viskestykke eller en papirspose, så skorpen bliver til at skære. Lad det køle af. Sodabrød lugter ikke specielt godt, men det smager pragtfuldt. Tips Sodabrød kan fryses.