Grisesylte

Forberedelses tid:
Antal:
10Forfatter:
Pierre & Michel TroisgrosIngredienser:
Fremgangsmåde:
1. Læg det letsaltede kød i et stort kar, dæk det med koldt vand og udvandt det i 4-5 timer. Kødet afdryppes, kommes i en stor suppegryde og dækkes ned vand. Bring vandet i kog og skum omhyggeligt. Stik kryddernellikerne i de pillede løg og tilsæt dem samt de skrællede gulerødder i skiver, hvidløg, bladselleri, timian, laurbærblad og vineddike. Lad dem simre i 3 timer. Der skal under ingen omstændigheder tilsættes salt. 2. Nå kødet er kogt ,tages det op, lægges i et stort, dybt fad og afkøles til 50-60 grader Den må ikke bliver for koldt, da den indeholder en stor del kollagen. Skær griseøret i strimler; pil kødet af benene og skær det i 2 cm store terninger; skæringer det fedeste fra. Læg alt kødet i en stor skål, tilsæt rødvinseddike og 3 dl af den afkølede kogelage. Smag til med salt. De små løg flækkes, deles og røres i kødblandingen. Hæld det hele i en form og sæt den i køleskab-helst natten over. Vend sylten ud og server den som en kold forret.