Gris på grillen

Gris på grillen

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

1 dl olivenolie
1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk peber
3 stilke rosmarin, frisk
1 spsk enebær
Sur-sød peberfrugt
4 peberfrugt
3 bøftomat
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk smør
2 spsk hvidvins eddike
1 spsk rørsukker
salt og peber
basilikum, frisk
600 g kartofler, små
smør
timian, frisk
salt
2,5 fennikel
olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Afpuds skinkemignonen for sener og fedt og skær den godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant. Bed evt. slagteren om at flække mignonen. 2. Bland marinaden af olie, strimlet skal af en citron, finthakket hvidløg, salt, peber, rosmarinkviste og fint knust enebær. Læg kødet i marinaden og stil det i køleskabet 1 6-24 timer. Vendes nogle gange. 3. Del peberfrugterne på langs i 6-8 stykker hver og fjern kernerne. Grill stykkerne på en meget varm gill til skindet bliver sort. Afkøl let, fjern skindet og skær peberfrugterne i tern. Hak løg og hvidløg fint. Kom smør i en gryde, som evt. opvarmes på grillen. Svits løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, vineddike og sukker. Kom peberfrugt i og varm det hele godt igennem. Smag til og tilsæt frisk hakket basilikum lige før servering. 4. Pak kartoflerne i smurt stanniol i portionsanretninger sammen med en klat smør, timian og salt. Læg pakkerne på grillen ca. 25 minutter til de er møre. 5. Tag migningen op af marinaden og grill den 10-15 minutter i alt. Vend den jævnligt. Kødet skal mærkes fast og saftspændt, når det er færdigt. Det skal være let rosa til lige netop gennemstegt. Pak kødet i stanniol og lad det hvile ca. 15 minutter før det skæres ud. 6. Skær fennikel i kvarte, vend dem i olie og steg dem på grillen til de stadig har bid.