Grillstegte skinkeschnitzler med grøntsager

Grillstegte skinkeschnitzler med grøntsager

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 skinke schnitzler af inderlår
Marinade og dressing
2 spsk olivenolie
5 spsk soja
2 fed hvidløg
1 citron
ingefær, frisk
2 spsk flydende honning
Bulgursalat og grillede grøntsager
2 dl bulgur
3,5 dl vand
2 forårsløg
2 squash
2 gule peberfrugter
6 tomater
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Bestil 2 cm tykke skinkeschnitzler hos slagteren. Til marinaden blandes olie, soja, knust hvidløg, 1- 2 tsk revet citronskal, saft af 1/2 citron og 2 tsk skrællet, revet ingefær. Halvdelen skal bruges som dressing til bulgursalat, stil den til side. Bland resten af marinaden med honning og hæld den i fx en kraftig plastpose. Kom skinkeschnitzlerne i posen, luk og læg den i køleskab i 4-8 timer.

 

2. Kom bulgur i en skål og hæld kogende vand over. Dæk skålen med film eller stanniol og lad den trække, til væden er opsuget ca. 1/2 time. Si evt. overskydende væde fra. Vend dressingen i bulguren. Skær forårsløg, 1 squash, 1 peberfrugt og 4 tomater i 1/2 cm store tern og vend dem i bulguren. Smag til med salt, peber og citron. Skær 1 squash i tykke skiver, 1 peberfrugt i store strimler og 2 tomater i halve til grillede grøntsager.

 

3. Tag kødet op af marinaden, som gemmes til grøntsagerne. Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Grill skinkeschnitzlerne til de er gyldne, 2-3 minutter på hver side, så de lige netop er gennemstegte. Dæk kødet til og lad det trække; imens vendes grøntsagerne i marinaden og grilles.

 

Energifordeling : Protein 38% Kulhydrat 39% Fedt 23% 2060 kJ = 490 kcal