Grillstegte ferskener med Amaretto

Grillstegte ferskener med Amaretto

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

8 ferskner
1 vanilie, stang
2 spsk sukker
1,25 dl amaretto
Garniture
creme fraiche

Fremgangsmåde:

1. Ovnen forvarmes til 190 grader. En trækulsgrill eller grilipande forvarmes. 2. Ferskenerne halveres, og stenene tages ud - prøv at lave et så pænt snit som muligt. De halve ferskener lægges med skærefladen nedad og grilles, til de er blevet en smule brændte. 3. Vanillestangen skæres i tynde skiver på langs og lægges i en morter med sukkeret. Sukker og vanille stødes sammen. 4. Læg de halve ferskener med skærefladen opad i et lavt, ovnfast fad. 5. Fordel vanillesukkeret over ferskenerne og hæld noget afAmaretto-likøren ved. Sæt dem i den forvarmede ovn og bag dem i 10 minutter, eller til de er møre. Hæld resten af Amarettoen over dem, og server dem varme eller kolde med cremefraiche.