Grillet skinkemignon og marinerede rødder

Grillet skinkemignon og marinerede rødder

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

4 skinkemignoner
Marinade
2 spsk ingefær, frisk
2 chili, rød
1 dl olie
3 fed hvidløg
2 spsk vineddike
2 tsk salt
Rødder
2 l vand
salt
500 g gulerødder
300 g rødbeder
500 g majroer
500 g bønner
1 bdt forårsløg
Dressing
0,5 dl olie
0,5 dl vineddike
1 fed hvidløg
2 tsk dijonsennep
salt og peber
1 bdt persille
Tilbehør
750 g groft brød

Fremgangsmåde:

1. Skræl og riv ingefær. Chilierne skylles og kernerne fjernes. Skær dem i tynde strimler. Bland olie, presset hvidløg, ingefær, chili, eddike og salt. Flæk skinkemignonerne på langs uden at skære helt igennem, så de kan flades ud til dobbelt størrelse. Læg kødet i en skål med marinaden. Sæt dem i køleskab og vend kødet jævnligt. 2. Kom vand i en gryde, som er så stor, at grøntsagerne også kan være der. Læg låg på og bring vandet i kog. Skrub gulerødderne og skræl rødbederne. Skær dem i tynde stænger. Majroerne skylles og toppen skæres af. Skær dem i tynde stænger. Bønnerne skylles og enderne skæres af. Forårsløgene renses, skylles og skæres i ringe. Det kogende vand tilsættes salt. Grøntsagerne skal ikke koge lige lang tid, derfor skal de i vandet på forskellige tidspunkter. Kog bønnerne i 1 minut, kom rødbederne i og kog dem med i 2 minutter, kom gulerødderme i og kog 1/2 minut, kom majroerne i og kog 1/2 minut. Nu er alle grøntsagerne færdige samtidig. Hæld vandet fra grøntsagerme. 3. Dressingen røres sammen af olie, eddike, presset hvidløg, sennep, salt og peber. Vend grøntsagerne i dressingen sammen med forårsløg og hakket persille. 4. Skinkemignonerne grilles tæt på gløderne ca. 6 minutter på hver side, i alt ca. 12 minutter. Lad dem hvile indpakket i stanniol i ca. 15 minutter.