Grillet laks med puy linser

Grillet laks med puy linser

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g laksefilet
100 g puy linser
100 g grønsager
200 g kartofler
2 dl hvidvin
100 g smør
20 g bredbladet persille
0,5 dl olivenolie
50 g butterdej
20 g rød peberfrugt
salt og peber
citronsaft

Fremgangsmåde:

butterdejen trykkes ud i en rund form på ca 8-10 cm. Ovenpå lægges tynde skiver kartofel i vifte som pensles med olie,og det bages i ca 30 mín ved 180 grader.Linserne koges i letsaltet vand i 20 min og derefter sauteres de af med grønsagerne(gulerod, selleri og løg) som er skåret i bruniose og krydres. Laksefileten udskæres og formes på samme måde som kartoflen evt ved at hakke det groft. Hvidvinen og rød peber koges ned til halvdelen og blendes sammen med det kolde smør, så det bliver en beurre blanc. Olien blendes sammen med persille og citronsaft Til sidst anrettes tallerken med kartoflen i bunden,laksen ovenpå,linserne omkring og til sidst saucen med strejf af persilleolie. Velbekomme !