Grillet filet af fisk (sandart ell. torsk) med grøntsager i olivensauce

Grillet filet af fisk (sandart ell. torsk) med grøntsager i olivensauce

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

350 g filet af torsk eller sandart med skind, delt i 4 l
Grøntsager efter eget valg eks.:
4 blomkål, buketter
1 fennikel
1 endivie
1 fed hvidløg
reven skal af en ¼ citron
1 spsk olivenpuré
lidt salvieblade

Fremgangsmåde:

Del blomkålen i buketter, del fennikel fra top til rod i både, del endivien i blade. Damp grøntsagerne i lidt let saltet vand, krydret med et snittet fed hvidløg og salvieblade. Damp under låg, så behøver du kun lidt vand i gryden. De kogte grøntsager tages op og væsken ca. 1½ dl. tilsættes olivenpureen og røres sammen til en olivensauce. Grøntsagerne holdes varme. Fisken steges næsten færdig på skindsiden ved sagte varme, så skindet ikke brændes. Vend fileterne om og giv lidt varme. Anret på varme tallerkner og server sammen med grøntsagerne og et par gode skefulde olivensauce. Retten krydres med reven citronskal og salviebladene.