Gratineret Højreb.

Gratineret Højreb.

Forberedelses tid:

Antal:

6 portion

Ingredienser:

1500 g fedt Højreb i en Skive, omtrent 4 cm tyk
200 g Suppe
100 g Rødvin
100 g pillede Champignoner
75 g reven Ost, halvt Schweizer og halvt Parmesan
65 g spæk, fersk
40 g Løg
15 g Rasp
10 g Olivenolie
10 g fint Salt
5 g Persille
2 g Peber
½ g Hvidløg
½ g allehånde
1 hårdkogt æg
1 spæk
1 suppevisk
Smør
Net

Fremgangsmåde:

Skær Benet ud af Kødet og svits Kødet i en Smule Smør, til det begynder at tage Farve. Gem Benet. Det haardkogte Æg, Champignonerne, Spækket, Hvidløgene og Persillen hakkes sammen og krydres med Saltet, Peberet og Allehaanden. Rør dette ud med Olivenolien og bland det godt. Kødet pakkes ind i denne Fars, og det hele pakkes saa ind i Nettet. En Kasserolle fores med Spækskiven og paa den lægges det indpakkede Kød. Kom Suppen og Vinen i sammen med Løgene, Visken og Benet. Lad det koge noget over en Time, hvorefter Kødet vendes, og det koger lige saa længe paa den anden Side. Kødet lægges paa et ildfast Fad, som holdes varmt. Suppen koges ind, skummes og sies til sidst over Kødet. Rasp og reven Ost blandes, dette drysses over Kødet, og Fadet sættes i Ovnen, hvor det gratinerer nogle Minutter. Server saa varmt som muligt. Man kan tilberede Filet’en paa samme Maade.