Grøntsagsgratin

Grøntsagsgratin

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

600 g kartofler, melede
500 g spinat, frisk
2 bdt bredbladet persille
100 g parmesan ost, revet
4 æg
4 spsk fløde
3 spsk smør
salt og friskkværnet peber
muskatnød

Fremgangsmåde:

1 Kartoflerne vaskes, kommes i saltet vand og koges møre. I en anden gryde varmes rigeligt saltet vand til sp inaten, der renses, vaskes og blancheres i kogende vand i 2 min. Lad den dryppe godt af. 2 Persillebladene plukkes af og pureres fint sammen med spinaten. Der smages til med salt, peber og friskreven muskatnød. 3 Ovnen forvarmes til 1750. Vandet hældes fra kartoflerne, der pilles, mens de endnu er varme og trykkes gennem kartoffelpressen. Æggene piskes sammen med fløden og røres i kartoflerne. Derefter blandes spinatpuréen og ca. ¾ af den revne parmesan grundigt i. Der smages omhyggeligt til endnu en gang. 4 Et ildfast fad smøres med 1 spsk smør og kartoffelmassen kommes i. Det sættes i ovnen og bages i ca. 20 min. Gratinen drysses med resten af parmesanen og resten af smørret fordeles ovenpå. Bages til overfladen er sprød og serveres varm. I andre varianter af denne grønsagsgratin bruges friske ærter eller gulerødder – undertiden suppleres med forskellige slags oste og undertiden erstattes kartoflerne med en blanding af nudler og bechamelsauce. Til dem, som ikke ejer en kartoffelpresse: Man kan også findele kartoflerne med et groft rivejern!