Franco Benussi og Reinhardt Hess og Sabine Sälzer.
Ingredienser:
• 300 g borlottobønner, friske
• 4 kartofler, små
• 2 gulerødder
• 2 porrer, små
• 2 stilke bladselleri
• 2 zucchini, små
• 1 løg
• 2 tomater
• 1 bdt hjulkrone
• 4 spsk parmesan ost, revet
• 150 g suppenudler
• 4 spsk olivenolie
• 2 spsk pesto
• salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1 Friske bønner bælges, tørrede bønner udvandes natten over. Kartofler, gulerødder, porre, bladselleri, zucchini og løget vaskes, skrælles eller renses og skæres i skiver. 2 2 Itr. vand bringes i kog i en stor gryde, salt tilsættes, bønnerne og de tilberedte grønsager kommes i. (Tørrede bønner koges først et kvarter for sig selv og derefter tilsættes de øvrige grønsager). 4 spsk. olivenolie røres i og der lægges låg på gryden. Blandingen koges ind ved laveste varme til en tyk suppe i 30 min. 3 Tomaterne skoldes, flås, udkernes og skæres i store stykker. Hjulkronebladene vaskes og hakkes. Når suppen har kogt i 30 min. kommes tomat og hjulkrone i og koger med i endnu 15 min. Kort før suppen er færdig, skal den have et kraftigt opkog. Suppenudlerne tilsættes og koges al dente. 4 2 spsk. pesto udrøres i en grydeskefuld varm suppe og det blandes i suppen. Den serveres straks og ved bordet dryppes den med lidt frisk olie og strøs med peber og 4 spsk. ost. Der garneres med de dekorative hjulkroneblomster, hvis de er for hånden.