Grønsagsgratin

Grønsagsgratin

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

75 g hvedemel
2 dl skummetmælk
1,5 dl grønsagsbouillon
40 g smør
4 æg
salt
hvid peber
Fyld
500 g grøntsager
tilbehør
tomatsovs

Fremgangsmåde:

Smør et gratinfad ind i godt smeltet fedtstof. Drys fadet med finsigtet rasp eller reven parmesanost. Tænd ovnen og indstil den på 180 grader. Rør melet ud i en tykbundet gryde med mælken. pisk jævningen klumpfri. Tilsæt resten af væsken. Bring jævningen i kog under konstant piskning. Tilsæt fedtstoffet. Rør til det er smeltet. Tag gryden af varmen. Skil æggene. Rør æggeblommer i sovsen - ét af gangen. Smag til med salt og peber. Pisk hviderne meget stive. Vend fyldet i dejen. Vend hviderne forsigtigt i dejen med en dejskraber ad to gange. Hæld dejen op i gratinfadet. Dejen må kun fyldes 3/4 op i fadet, da gratinen hæver rigtig meget. Sæt fadet på ovnristen på nederste rille i ovnen i ca. 50 - 60 min. Se ikke til gratinen de første 40 min. Mærk med kødpind eller gaffel om gratinen er gennembagt. Serveres omgående. Velbekomme. Tips: fedtstoffet kan udelades. Gratinen falder hurtigere sammen, men man sparer 300 kalorier.