Grønne muslinger i fad

Grønne muslinger i fad

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g grønne muslinger
1 bdt. forårsløg
250 g champignon
2 stk gulerødder
2 løg
1 peberfrugt
1,5 dl piskefløde
1,5 dl hvidvin, tør
2,5 fed hvidløg
citronpeber
salt
Groft brød

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne skæres i stykker og svitses i lidt oliven- eller rapsolie sammen med hvidløget. Muslingerne ligger i et ovnfast fad. De ligges så muslingen ligger i en skal. I stedet for grønne muslinger kan man også bruge blåmuslinger, som man selv kan samle på lavt vand på stranden. Hvis man vælger at gøre dette skal de koges først (brug ikke de muslinger der ikke åbner sig). De svitsede grøntsager hældes ud over muslingerne. Hvidvin og fløde fordeles ud over muslingerne og grøntsagerne. (Fløden kan undlades, hvis man ikke ønsker så fed en ret) Det stilles i forvarmet ovn ved ca. 180 grader i 15-20 min. Serveres med groft brød til.