Grønne asparges med laksetatar

Forberedelses tid:
Antal:
8Forfatter:
Jonna HaldIngredienser:
• 400 g laks, røget
• 1,5 spsk dijonsennep
• 4 æggeblommer
• 1 dl piskefløde
• 1 bdt purløg
• salt og peber
• 32 grønne asparges
• vand
• salt
• basilikum, frisk
Fremgangsmåde:
Laksetatar: Hak laksen fint med en kniv, rør den med sennep, æggeblommer, piskefløde og hakket purløg. Smag til med salt og peber samt eventuelt mere sennep og fløde.
Asparges: Skær det nederste af aspargesene væk. Kom dem i kogende, letsaltet vand i 4-5 min., hvorefter de tages op.
Anretning: Anret aspargesene på tallerken med laksetataren ved siden af og pynt med dild eller frisk basilikum. Kværn frisk peber over aspargesene og server brød til.
Tips Retten kan anbringes ved kuverten, inden gæsterne sætter sig.