Grønkålstærte

Grønkålstærte

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

dej
125 g margarine
250 g mel
1 tsk salt
0,75 dl vand
Fyld
600 g grønkål
200 g revne gulerødder
4 æg
2,5 dl creme fraiche
2 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Dej: Margarine rives som ost og blandes med mel og salt. Tilsæt vand og ælt dejen sammen og læg den køligt. Fyld: Grønkålen tøes og drænes. Æggene piskes sammen, tilsæt creme fraiche, grønkål og gulerødder. Smag til med salt og peber. Del dejen i to dele og rul hver ud til en rund plade. Beklæd to tærteforme og prik med en gaffel. Forbag dem 10 min. ved 220º. Tag tærterne ud og fordel grønkålsmassen. De bages færdige ved 220º ca. 15 min. Pas på grønkålsmassen ikke bliver mørk og tør. Serveringsforslag: Grønkålstærte med sprængt nakke, kogte kartofler og rødbeder. Forret: Grønkålstærte, rå eller kogt skinke pyntet med tomat og revne gulerødder. Vegetarret: Grønkålstærte, råstegte kartofler med marinerede hvidløg.