Grønkålssovs

Grønkålssovs

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

150 g grønkål
500 g gulerødder
200 g ærter
25 g margarine
Salt og peber
Meljævning af:
1 dl vand
2 spsk mel

Fremgangsmåde:

Gulerødderne koges i letsaltet vand (hvis der anvendes frosne gulerødder, følges anvisningen på posen). Kom vand i gryden, så gulerødderne lige er dækket, tilsæt grønkål og lad den koge ved lavt blus ca. 5 min. Tilsæt ærterne og kom til sidst meljævning og margarine i. Smag til med salt og peber. Serveringsforslag: Grønkålssovs med koteletter, karbonader eller kogt skinkekød samt kogte kartofler. Sovsen kan anvendes til tarteletfyld med hamburgerryg. Vegetarret: Fyldte tarteletter med rødbeder og kuvertbrød. Pynt med tomatbåde. I stedet for grønkål kan spinat anvendes.