Grønkålssmil

Grønkålssmil

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g grønkål, kogt og hakket
6 æg
Margarine
purløg
bechamelsovs
30 g margarine
3 spsk mel
5 dl mælk
150 g ost, revet
2 tsk salt
1 tsk peber
muskat
tomat

Fremgangsmåde:

Bechamelsovs: Smelt margarinen, tilsæt mel under kraftig omrøring og hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring. Smag til med salt og peber og evt. Muskat. Bland 75 g ost i bechamelsovsen - 75 g fordeles til sidst over sovsen til gratinering. Grønkålen tøes op. Smør et ildfast fad eller portionskokotter med rigeligt margarine. Pocher eller kog æggene. Grønkålen fordeles og ovenpå lægges de 12 halve æg med blommen nedad. Hæld bechamelsovsen over og fordel resten af osten jævnt over sovsen. Gratineres i ovn ved 225 c i ca 20 min. Til overfladen er gylden og sprød.

Serveringsforslag: Hovedret/frokost/forret: Grønkålssmil med kold/varm skinke samt ristet toastbrød/flûtes. Pynt med purløg og tomat.

Vegetarret: Grønkålssmil med bønnespirer og ristet toastbrød/flûtes.