Grønkålssække

Grønkålssække

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

300 g grønkål
2 filodej
2 dl creme fraiche
100 g ost, revet
Salt
Friskkværnet peber
Olie
Purløg

Fremgangsmåde:

Grønkålen tøes op og drænes. Filodejen tøes op og rulles ud og deles med tre eller fire dejplader i hvert lag. Dejpladerne klippes i firkanter på 15x15 cm. Osten blandes med grønkål og creme fraiche. Til sidst smages til med salt og peber. Grønkålsblandingen fordeles på de 8 firkantede dejplader, saml dejen som en sæk og klem godt sammen. Pensl med olie. Bages i ovn ved 200º i ca. 15 min. til "sækkene" er lysebrune. Purløg kan anvendes som pynt og bindes rundt om "sækkene".

 

Serveringsforslag: Servèr grønkålssækkene som tilbehør til kødretter f.eks. minutbøf, grillkød, kogt oksebryst eller medister. Anvendes blancheret hakket spinat, kan der serveres f.eks. stegte rødspætter eller grillet laks til.

Forret: Portionsanret f.eks. med en fiskefilet, marinerede sild, 2 tynde skiver rå eller kogt skinke.

Vegetarret: Servèr kogte gulerødder eller salat og groft brød.

Filodej er en papirstynd dej, som består af 8 lag og har samme størrelse, som en ovnplade. Dejen skal tøes helt op og holdes fugtig med smeltet smør eller vand er den nem at arbejde med.