1. Grøn gris med salvieBestil kødet hos slagteren. Skær kødet i 8 store klumper, ca. 6 x 6 x 6 cm. Bed eventuelt slagteren om at skære kødet ud. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun det i sm ør på en pande. Skær løg, gulerødder, persillerødder og det hvide fra porren i skiver. Knus hvidløg. Skær spækket i små tern. Svits grøntsagerne og spækternene i olie i en gryde. Kom det brunede kød i gryden. Tilsæt sennepspulver, 1/2 tsk revet muskatnød, salt og peber og hæld vinen ved. Kog det op. 2. Læg låg på og kog ved svag varme til det er mørt, ca. 1 time. Smag retten til. Tilsæt 1 - 2 spsk hakket salvie og grofthakkede nødder - helst uden den mørke hinde -lige før servering. Skræl jordskokkerne og skær dem i kvarte. Skær æblerne over ca. 2 cm fra stilkenden. Skræl evt. resten af æblet, skær det i kvarte og fjern kerner og blomst. Rist jordskokkerne og æblestykkerne i en gryde i smør. Tilsæt 1/2 dl citronsaft, salt og peber. Læg låg på og kog ved svag varme ca. 15 minutter. Smag til. 3. Æbler med stilk steges på panden i fedtet fra 1 skive røget spæk. Æblerne steges med snit- fladen nedad ved svag varme lige før servering. Pas på - æblerne bliver hurtigt mørke. Damp kålen. Ved servering lægges kålen nederst i et fad - herover kødretten. Jordskokke-/æbleblandingen serveres for sig pyntet med æblerne med stilk.