Grøn gratineret hakkebøf med bønner og frisk merian
Forberedelses tid:
Antal:
2
Forfatter:
Pernille Bækgaard
Ingredienser:
• 300 g hakket oksekød
• 2 spsk bredbladet persille
• 3 spsk creme fraiche 38%
• 1 æggeblomme
• 2 tsk dijon sennep
• 150 g grønne bønner
• merian, frisk
• olivenolie
• salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Form kødet til to bøffer. Brun dem på en pande med lidt varm olie. Steg dem 4-5 minutter på hver side. Rør persille med creme fraiche, æggeblomme og sennep. Krydr med salt og peber. 2. Fordel cremen ovenpå de to bøffer og sæt dem under en varm grill i ovnen. Grill dem indtil de bliver gyldne. Kog bønnerne i en gryde med let saltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og vend med frisk merian og lidt salt. Server til de varme gratinerede bøffer, gerne sammen med et sprødt flute og hvidløgssmør.