Grøn ærtesuppe med peberfrugtsaute og ristet rugbrød

Grøn ærtesuppe med peberfrugtsaute og ristet rugbrød

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 dl ærter, frost
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
6,5 dl grøntsagsbouillon
2 kartofler
salt og peber
timian, tørret
-------------------
0,5 rød peberfrugt
1 dl majs
1 tsk paprika
olie
salt og peber

Fremgangsmåde:

Grønt er sundt for øjenene, siger man. Og man bliver i helt godt humør af denne klartgrønne suppe med sit røde og gule drys. Hvis du skal bruge den til gæster, så kom lidt piskefløde i suppen efter den er blendet, og erstat evt. grøntsagssauteen med en håndfuld rejer eller hummerhaler. Smelt lidt smør i en tykbundet gryde og sauter hakket løg og hvidløg og evt fintsnitte kartoffel. Kom ærterne i gryden og vend dem godt rundt i smørret. Efter et par minutter tilsættes den varme bouillon, og suppen skal koge i ca. 10 minutter. Blend den ved hjælp af en stavblender eller en food processor. Varm den igennem igen og smag til med salt, peber og timian. Snit peberfrugten i tern og sauter den kort sammen med majs og paprika. Server suppen i varme tallerkner med en top af sauteen i midten og trekanter af ristet rugbrød til.