Græske kødboller med chili

Græske kødboller med chili

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket oksekød
1 fed hvidløg, presset
2 spsk persille
1 tsk oregano, tørret
1 æg
salt og peber
2 chili, røde, syltede
olie
1 squash
1 rød peberfrugt
1 rødløg
1 tsk oregano, tørret
---------------
chili, røde, syltede
2 dl risblanding

Fremgangsmåde:

De små kødboller får et kick af syltede røde chilifrugter. De kan købes på glas i de fleste supermarkeder. Men smag lige på en først; de kan variere i styrke fra meget søde til umanerligt stærke. Snit peberfrugt, squash og løg i strimler. Ælt det hakkede kød med æg, hakket, syltet chili, hvidløg og krydderier. Form det til små kødboller på størrelse med valnødder og steg dem møre i olie. Rums lidt rundt med panden af og til, så de bliver jævnt brune. Tag kødbollerne op og hold dem varme. Kom de snittede grøntsager på panden og steg dem til de begynder at tage farve. Kom ca. en halv kop vand på panden og lad retten simre i nogle minutter. Der krydres med salt, peber og oregano. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Server retten sammen med nogle stykker af de syltede chilier.