GræskarboIler

GræskarboIler

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

1200 g gult græskar
300 g durum hvedemel
1 dl mælk
2 æg
100 g smør
1 fed hvidløg
100 g parmesan ost, revet
muskatnød
salt
peber

Fremgangsmåde:

Skræl græskarret, og del det i mindre stykker. Læg stykkerne på bagepapir på en bageplade, og bag græskarret mørt i ovnen ved 200c i Ca. 20 minutter. Findel græskarret, enten gennem en si eller blend det. Hæld det i en skål, og bland massen med mel, æg, mælk, salt og muskatnød. Rør dejen godt, den skal være fast og ikke for våd, tilsæt derfor enten mere mælk eller mere mel. Sæt en rummelig gryde med vand over ilden. Dejen formes til boller. Med to skeer sættes bollerne i det kogende letsaltede vand, og når de stiger op til overfladen er de klare. De tages op med en hulske og holdes varme i et fad. Smørret smeltes på en lille pande, og hvidløget steges deri, det skal kun give smag og tages derfor op. Græskarbollerne serveres med smeltet smør over og drysset med parmesan ost.