Græskar-mandelæg

Forberedelses tid:
Antal:
5Forfatter:
Franco Benussi og Reinhardt Hess og Sabine Sälzer.Ingredienser:
Fremgangsmåde:
1 Det skrællede, friske græskarkød skæres i små stykker, lægges i en gryde, saltes let og overhældes med 2-3 spsk. vand og koges mørt under låg. Græskar stykkerne blendes eller gnides gennem en fin si og afkøles noget. Ovnen forvarmes til 200 grader.
2 Halvdelen af de fintmalede mandler og halvdelen af smørret blandes i græskarpuréen. Æggene piskes og røres glatte med den friskrevne parmesan. En skefuld af gangen røres i græskarpuréen. Der smages til med salt og peber.
3 En ildfast form gnides med 1 skefuld smør. Græskar/æggeblandingen kommes i og drysses med resten af mandlerne og parmesanen. Det sidste smør fordeles i små klatter på overfladen. Formen sættes i den forvarmede ovn. Bag græskarbuddingen ca. 30 min. til den er stivnet med gylden overflade og serveres straks. Frisk græskar kan også skæres i tynde skiver, der friteres i aromatisk olivenolie til de er sprøde – lad dem dryppe godt af og drys med salt, peber og en anelse chili.