Græskar-kokossuppe

Græskar-kokossuppe

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

½ stilk citrongræs
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
½ kg hokkaido græskar
3/4 l grøntsags bouillon
2-3 spsk galangarod, revet
1 tsk sukker
2 tsk salt
2 dl kokosmælk
Frisk kværnet peber
1 lime
2 spsk soja, lys
2 kaffir limeblade, friske

Fremgangsmåde:

Her er en mild og blid suppe. Servér den gerne hvis de efterfølgende retter er meget »hotte«. • Hak den nederste bløde ende af citrongræsset. Hak skalotteløg og hvidløg. Skræl græskarret og tag kernerne ud. Skær græskarret i tern og kom dem i bouillonen sammen med citrongræs, løg og hvidløg, reven galangarod eller ingefær samt sukker og salt. • Lad suppen koge Ca. I 5 minutter og purér den derefter i blenderen. Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt kokosmælken og smag til med peber, limesaft og soya. • Lad suppen koge op og servér den med millimetertynde strimler af kaffirlimeblade.