Græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g kalvekød, hakket
500 g hakket oksekød
5 dl mælk
8 skiver franskbrød
1 pk ost, revet
2 løg
1 bdt persille
1 l ymer
2 fed hvidløg
1 agurk
2 æg

Fremgangsmåde:

Fjern skorpen fra franskbrødet læg det i blød i mælk og mose det ud. Kalvekød og svinekød røres sammen med 2 æg, 1 fintrevet løg og lidt mel sammen med det udblødte brød og mælken. Hele farsen bredes ud på bagepapir til en stor firkant. I midten af firkanten fordeles revet ost, 1 hakket løg og hakket persille. Farsen rulles sammen og drysses med rasp og revet ost. Det hele skal i ovnen på ca. 200 grader i ca. 50 minutter. Til dette serveres tzasiki lavet af ymer, der har trukket i et klæde i et døgn for at fjerne væden. Det blandes med en hel fintrevet agurk, der drysses med salt og derefter skylles godt og trykkes for overskydende væde samt et par fed knust hvidløg - efter smag. Tip: den revne ost kan erstattes af fetaost, der giver en god smag. Kødet kan varieres efter smag.