Gråand med majroer

Gråand med majroer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 gråænder
1 kg majroer
100 g smør
13 perleløg, små
1 spsk melis
1 spsk hvidvins eddike
1 gl, lille brun rom
1 gl hvidvin, tør
salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl majroerne og kom dem i en gryde med halvdelen af smøret og lad dem blive brune på alle sider idet der røres rundt. Skræl de små løg. Når majroerne er gylden drysses der sukker over. Lad dem karamelisere og kom derefter vineddiken i. Lad eddiken fordampe og tag gryden af ilden. -240Læg ænderne i et stegefad og smør dem godt. Læg de små løg rundt om. Kryder med salt og peber og læg et par smørklatter ved løgene. Sæt ænderne i en varm ovn og lad dem stege 15 min. ved 220°. Hæld nu romen over og flambér. Læg majroerne ned i fadet og tilsæt hvidvinen og steg ænderne ca. 10-15 min. Serveres rygende varme.