Gougére med courgetter

Gougére med courgetter

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

Vandbakkelsesdej
1,5 dl vand
50 g smør
50 g grahamsmel
2 æg
50 g gruyere ost, revet
1 knsp sennepspulver
peber
Fyld
1 løg
25 g smør
2 fed hvidløg, knust
1 grøn peberfrugt
450 g courgette
20 g fuldkornshvedemel
1,5 dl mælk
0,5 tsk muskat, revet
1 tsk oregano, tørret
salt og peber
25 g gruyere ost, revet

Fremgangsmåde:

I Bourgogne, gougérens hjemegn, serveres den som den er, uden pynt og varm eller kold. Den kan også fint kombineres med grønsager. Ud over courgetter kan foreslås: blomkål, broccoli, rosenkål, champignons eller gulerod-selleriblanding. 1. Forvarm ovnen til 2200. 2. Bring vand og smør i kog i en tyk gryde. 3. Sigt melet. Når vand og smør koger, tag gryden af varmen. Hæld al melet i på én gang og pisk meget kraftigt, til dejen er blank. 4. Pisk i æg i. Fortsæt piskningen, til ægget er fuldstændig optaget. Pisk det andet æg i på samme måde. 5. Rør reven ost, sennep og peber i. Fyld blandingen langs siderne i en letsmurt 20 cm flan- eller tærteform, så der dannes en ring. 6. Bag i ovnen 20 min. Skru ned til 1900 og bag yderligere 10 min. 7. Imens gøres fyldet klart. Sautér løget i smør 3-4 min. Tilsæt hvidløg, grøn peber og courgetter og lad det snurre 3-4 min. 8. Drys melet over, rør rundt og lad det koge med ca. 3 min. ved svag varme. 9. Rør mælken i. Bring gryden i kog og lad det simre 2-3 min. under omrøring af og til. Tilsæt muskat og oregano og smag til. 10. Når gougéren er færdig, toppes fyldet op i midten. Reven ost drysses over, og retten sættes under grill 3-4 min. eller til osten smelter og bliver let gylden. Serveres varm.