Gnochetti verdi Caruso

Gnochetti verdi Caruso

Forberedelses tid:

Antal:

7

Ingredienser:

500 g kartofler, melede
500 g hakket spinat, frost
250 g Durum hvedemel
1 æg
50 g parmesan ost, revet
salt og peber
muskat, revet
mel
Sauce
3 ds flåede tomater
2 spsk jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
salt
1 håndfuld friske
basilikum, blade
1 dl piskefløde
50 g parmesan ost, revet

Fremgangsmåde:

Kartoflerne koges med skræl, og mens de koger, laves tomatsaucen. Blend tomaterne, pil hvidløget, og varm det i olie i en tykbundet gryde i 2 minutter. De blendede tomater hældes i, med salt. Lad saucen småkoge i 20-30 minutter. Fløden røres i, og saucen koges i yderligere 5 minutter, hvorefter halvdelen af basilikumbladene røres i. Sluk for saucen. Giv spinaten et opkog, til den er tøet op, pres vandet meget grundigt fra i en finmasket si. Pil kartoflerne, og mos dem grundigt, hvorefter æg, salt, peber, muskatnød og parmesan røres i. Bland spinat og kartofler, og ælt mel i, til det er en blød sammenhængende dej. Del dejen i boller på størrelse med en citron. På et melet bord rulles hver bolle ud til en pølse på ca. 2 cm i diameter, der skæres i stykker på Ca. 1 cm. Læg de små spinatboller på et rent viskestykke, og drys dem med mel. Kog bollerne i letsaltet, spilkogende vand i en rummelig gryde. Da de let klistrer sammen, er det bedst at koge dem i flere omgange. Bollerne serveres i den varme tomatsauce, drys til sidst med de resterende basilikumblade og revet parmesan.