Glaseret svinekam med æble- og spinatfyld

Glaseret svinekam med æble- og spinatfyld

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 6 personer

Ingredienser:

1½ kg svinekam, uden svær
salt og peber
1 løg
1½ dl vand
1 appelsin, saft
1 tsk majsstivelse
2 spsk brun farin
1 spsk taffelsennep
Fyld
50 g spinat, frisk
50 g abrikoser, tørrede
1 æble, syrligt
50 g ost, revet
1 appelsin, skal
Tilbehør:
ovnstegte kartofler og smørdampet spinat

Fremgangsmåde:

1. Skyl spinatbladene, blanchér dem 2 minutter i kogende vand og hak dem groft med en kniv. Skær abrikoserne i små terninger. Riv æblet groft. Bland alle delene med ost og appelsinskal. 2. Skær løget i tynde skiver. Skær med en skarp kniv en lomme på 5 cm midt i svinekammen hele vejen igennem. Åbningen skal ikke være større, end at fyldet lige netop kan presses i. Læg stegen i et ovnfast fad, drys med salt og peber. 3. Læg løgringene i bunden af fadet og hæld vand ved. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. Efter 45 minutter fordeles sennepen på stegens overflade og der drysses med farin. Sæt stegen tilbage i ovnen og steg den endnu 30 minutter. 4. Lad kødet stege i alt 11/4 time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader. Så er stegen færdig. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile ca. 20 minutter. 5. Si skyen over i en lille gryde, skum den og tilsæt appelsinsaften. Gem 1 spsk til jævning. Giv saucen et opkog, jævn den med majsstivelse udrørt i appelsinsaft og smag til.