Glaseret kyllingebryst med sultanas og sprøde kartofler

Glaseret kyllingebryst med sultanas og sprøde kartofler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 stk kylling, bryst med skind
1 gl, lille ribsgele
0,5 dl lyse rosiner
30 g smør
0,5 citron, saft
---------------------
2 bagekartoffel
olie
havsalt
peberkorn, røde
---------------------
0,5 romaine salat
0,25 radicchio salat
0,5 appelsin
0,5 rødløg
-----------------------
tidselolie
salt og peber
1 appelsin, saft

Fremgangsmåde:

Her kommer en temmelig speciel opskrift med kylling, glaseret med ribsgele. Jeg har fået retten på en restaurant i England engang, her er man meget glad for søde saucer. Det søde modsvares af den friske salat med Romainesalat og appelsin, og de sprøde kartoffelskiver er bare lækre! Husk gerne at lave rigeligt, de skal nok forsvinde som dug for solen. Kyllingerne pensles let med olie og drysses med salt og peber på alle sider. Stil dem ind i en 200 grader varm ovn. Kom alle ingredienserne til saucen i en lille gryde og lad den simre ved lav varme i nogle minutter. Når kyllingerne har stegt i ca. 20 minutter, pensles de med den røde sauce. Dette gentages flere gange i løbet af stegetiden. Kartoflerne skrubbes og snittes i papirtynde skiver. Pensl dem med olie og drys med havsalt og knuste røde peberkorn. Læg dem taglagt ud på en papirbekædt bageplade, de må helst ikke overlappe alt for meget. Stil dem ind i ovnen sammen med kyllingerne i ca. 30 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Rens salaten og riv den i mindre stykker. Vend den sammen med smalle både af rødløg og små tern af appelsin. Dryp med ekstra appelsinsaft og tidselolie. De glaserede kyllingstykker serveres med resten af saucen, de sprøde kartoffelskiver og den friske salat.