Genoise-kage

Genoise-kage

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

4 æg
60 g smør
120 g sukker
0,5 vanilie, stang
60 g mel
60 g kartoffelmel
0,5 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

1. Smør en springform med smør og klem bagepapir fast med bunden. Riv overskydende papir af. Smør også papiret. Sigt lidt mel i formen og bank kanten af formen mod bordet, så melet fordeler sig. Hæld løst mel ud. 2. Smelt smørret og lad det blive en anelse lysebrunt i en tykbundet gryde. Lad det køle af. 3. Pisk æggene med sukkeret og evt. kornene fra vaniljestangen på køkkenmaskine i 10 min. ved maks. hastighed eller i metalskål over damp med håndmikser, til massen er helt stabil, hvid og luftig – som barberskum. Hvis massen piskes over damp, skal den piskes nogle minutter i koldt vandbad bagefter. 4. Tag et par dl af æggemassen fra og rør den i det afkølede smør. Sigt mel og evt. bagepulver sammen og sigt derefter halvdelen af melblandingen over resten af æggemassen og fold det forsigtigt i. Sigt resten af melet over og fold også det i. Fold til sidst smørmassen i dejen, til dejen lige akkurat er blandet. 5. Hæld dejen i den forberedte form og bag genoise-kagen ved 180° i 25-35 min., eller til kagen er gylden, og siderne er krympet lidt. Et let klap med fingerspidserne midt på kagen kan også fortælle, om midten er bagt. Tag kagen ud og løsn evt. siderne med en spids kniv. Vend kagen ud på en smurt rist og lad den køle af. Tips 1. Genoise-kage bagt i springform kan deles i to eller tre lag, som kan bruges som lagkagebunde. De er velegnede til drypning med sukkerlage tilsat smag (saft af citrusfrugter eller spiritus). genoise, så skal man endelig tilsætte bagepulver, er det en god idé at gøre det her: ½ tsk bagepulver sigtet i dejen sammen med melet. 2. Bag den i springform på godt 1 liter (22 cm i diameter). Chokolade-genoise kan deles i 2-3 bunde og lægges sammen med forskelligt fyld, f.eks. chantilly-flødeskum . Den kan flækkes og smøres med abrikosmarmelade og overtrækkes med blank chokoladeglasur eller fyldes med chokoladesmørcreme, som også kan bruges til overtræk.