Gammeldags dådyreryg

Gammeldags dådyreryg

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1 dådyrryg
1 gl ribsgelé
0,5 l piskefløde
urter
peberkorn
timian
laurbærblade
2 kg aspargeskartofler
Til Waldorf salat:
2 dl mayonaise
1 dl cremefraiche 38%
8 æbler
4 stængler bladselleri

Fremgangsmåde:

Dyreryggen befris for den tykke sene, som sidder ovenpå fileterne. På undersiden sidder mørbraden. Skær den fra og læg den til side. Ryggen smøres med olie og steger 2x15 minutter i ovnen ved 250°.

Når ryggen er afkølet skæres fileterne fra og lægges i en bradepande sammen med mørbraden. Rygbenet hugges i stykker, lægges i en gryde sammen med urterne og krydderierne og dækkes med vand. Koges ned til ca. 1 l. fond.

Si fonden over en mindre gryde, tilsæt piskefløden og evnt. kulør og smørbolle.

Fileterne gnides med salt og peber og steger 15 min. ved 200°.

Bland mayonnaisen med cremèfraiche. Æblerne skrælles og rives groft direkte i mayonnaisen. Skyl og tør bladsellerien og skær den i passende stykker og bland i salaten.

Servér med smørstegte aspargeskartofler og gelé. God fornøjelse...