Gammeldags æblekage med ristede havregryn

Gammeldags æblekage med ristede havregryn

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g æbler, syrlige
0,75 dl vand
100 g sukker
------------------
1,75 dl havregryn
50 g sukker
50 g smør
--------------------
2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Kan du huske de søndag eftermiddage i mormors køkken? Gammeldags æblekage kan alle mennesker lide! Nogle laver den med rasp, men der hvor jeg kommer fra, bliver den nu lavet med ristede havregryn, det knaser så dejligt! Kagen kan til nød laves med en færdigkøbt æblemos. Æblerne skrælles og kernehusene fjernes. Snit dem i mindre stykker. Kog dem møre med vand, sukker og evt. vanillestang. Lad mosen køle af. Smelt smørret på en stor pande. Rist havregrynene sprøde og gyldne med sukkeret under stadig omrøring. Hæld dem til afkøling på en tallerken. Pisk fløden til en ret stiv skum. Æblekagen kan nu anrettes enten i en større glasskål eller i mindre portionsglas. Arranger mos, havregryn og flødeskum lagvist. Slut med flødeskum på toppen. Hvis det skal være helt rigtigt og gammeldags, så skal kagen pyntes med små skefulde af ribsgele! Men den smager nu også godt uden.