G special

G special

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

400 g kylling, bryst
5 dl ris
7,5 dl vand
1 bk Rucola-salat
1-2 stk peberfrugter
2 stk løg
4 stk tomater
olie
3 stk piri piri
salt
paprika
6 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i tern på 2 x 2 cm. Mariner den i ca. 2 timer i en pose med olie, piri piri, 1 løg (hakket) samt 3 fed hvidløg (også hakket). Hak halvdelen af rucolaen, skær peberfrugten i små terninger, hak resten af løg og hvidløg, skær tomaterne i tynde både. Svits løg og hvidløg i olie, tilsæt peberfrugt og tomat og til sidst ris. når risen er gylden tilsættes vandet. Når det koger kommes det hakkede rucola i og det koger for svag varme i ca. 12 minutter (tilsæt salt og paprika efter egen smag), hvorefter man slukker for varmen og lader det hvile i 12 minutter. Når man slukker for risen, tager man posen med den marinerede kylling og vender ud på en varm pande. Kyllingen skal have ca.12 minutter ved middelhøj varme. Anretning: Hak resten af rucolaen groft. Vend ris m.m. ud på et fad, drys rucola ud over, og fordel til sidst kylingestykkerne ovenpå. Kan serveres med tyrkisk fladbrød el. lign.