Fyldte zucchiniblomster

Fyldte zucchiniblomster

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

8 zucchiniblomster
200 g zucchini
2 kartofler, melede
1 bdt basilikum
1 spsk merian, frisk
1 spsk parmesan, friskreven
1 æg
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1 Eventuelle stilke skæres af zucchiniblomsterne. Blomsterne dyppes kun et øjeblik i koldt vand, rystes forsigtigt, lægges i en sigte og drypper godt af. 2 Kartoflerne koges møre i saltet vand. Zucchinifrugtkødet skæres i små stykker og kommes i en gryde med nogle skefulde vand og 1 knsp. salt. Det koges mørt under låg i ca. 5 min. 3 Zucchinikødet drypper af, lægges i en skål og efter nogen afkøling moses det fint. Kartoflerne pilles, mens de endnu er varme, presses gennem et kartoffeljern og lægges med let hånd oven på zucchinipureen. Det hele afkøles og blandes. 4 Basilikumen skæres i fine strimler, merian hakkes fint og begge dele blandes i grønsagspureen. Hvidløg presses ud heri. Friskreven parmesan, ægget og 2 spsk. olivenolie røres i, så alt blandes grundigt. Det smages let til med salt og peber. 5 Ovnen forvarmes til 2250. En ildfast form smøres med 1 spsk. olivenolie. Støvvejene skæres af zucchiniblomsterne. 6 Zucchiniblomsterne fyldes med den tilberedte grønsagspuré og sættes ved siden af hinanden i formen. De dryppes med 2 spsk. olivenolie og bages i ovnen i ca. 3 min. serveres varme. Ligurerne er i almindelighed begejstrede for grønsager – men især for alt, der nemt og overdådigt kan farseres. Så det er ikke noget under, at man tit og gerne serverer zucchiniblomsternes glansfulde blade. Fra forsommer til efterår høster man det fine produkt; enten blomster alene, eller gerne ledsaget af den unge, lysegrønne frugtstilk. Inden man bager, steger eller friterer dem, skal stilken helst skæres ud i vifteform, således at kogetiden for frugt og blomst bliver nogenlunde lige lang. Zucchiniblomster, fyldt med krydderurter og svampe, med finthakket kød, purerede grønsager, pesto eller som beskrevet i denne opskrift – de kan være en raffineret forret eller tilbehør. Men de kan også, serveret med sprødt hvedebrød, gøre det ud for en lille hovedret for to personer. Tips til en lynhurtig garniture: råt hakket tomatkød blandes med første klasses olivenolie, lidt salt og friskmalet peber. Ved servering lægges det i skefulde ved siden af de fyldte blomster.