Fyldte nudelringe

Forberedelses tid:
Antal:
8Forfatter:
Franco Benussi og Reinhardt Hess og Sabine Sälzer.Ingredienser:
Fremgangsmåde:
1 Dej: mel, 1¼ dl. vand, æg, 1 tsk. salt og olivenolie æltes til en glat dej. Er den for tør, tilsættes vand dråbe for dråbe, indtil dejen er blød og smidig uden at være klæbrig. Den drysses med mel, dækkes med et klæde og hviler 20 min. ved stuetemperatur.
2 Fyld: Hønsekødet simrer i hønsebouillonen i 15 min., hvorefter det tages op og drypper af. Det skæres i mindre stykker og hakkes med en stor kniv eller i en foodprocessor og blandes med creme fraichen.
3 Det kommes i en skål og blandes omhyggeligt med den friskrevne parmesan, æggeblommerne, den revne citronskræl, salt, peber og 1 knsp. friskreven muskatnød.
4 ¼ af dejen vrides af og udrulles så tyndt som muligt på et melstrøet underlag.
5 Dejen udstikkes til små runde plader med en diameter på 5 cm. Midt på hver lægges ½ tsk. af hønsefarsen.
6 Kanterne fugtes, og hvert dejstykke foldes på midten til halvmåner, og kanterne trykkes fast sammen.
7 Halvmånerne formes til ringe ved at strække hver halvcirkel lidt aflang, vikle den om pegefingeren og trykke de overlappende spidser sammen. De færdige tortellini lægges på et melstrøet klæde, mens resten af dejen tilberedes på samme måde.
8 5 ltr. letsaltet vand bringes i kog og tortellinierne lægges i. der røres forsigtigt, så de ikke klæber sammen. De koges ved svag varme i ca. 8 min., anbringes i en si ved hjælp af hulskeen, skylles med varmt vand og drypper af. Serveres med bolognese (se opskrift på Makaroni med bolognesisk kødsauce) eller varmt smør og parmesan.