Frugtsuppe med mynte

Frugtsuppe med mynte

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

250 g jordbær
2 ferskner
2 nektarin
2 appelsiner, usprøjtede
2 håndfulde kirsebær
ananas, skiver
100 g ingefær, frisk
mynte, frisk
30 cl rødvin, fyldig
2 citroner, usprøjtede
6 spsk vaniliesukker
0,25 stang kanel
1 spsk melis, stødt
1 knsp salt

Fremgangsmåde:

Hvis man har fået smag for denne frugtsuppe, som har en forførerisk aroma, og man ofte laver den, kan man måske få lyst til at forny den lidt. Den enkleste måde at gøre det på er at erstatte mynte med jernurt. I min opskrift bruger jeg hjemmelavet vanillesukker.

Vask alle frugterne og bærrene. Skræl appelsiner og citroner med en skrællekniv. Tag halvdelen af hver af de to slags skræller og skær dem i tynde stave (a la julienne). Skær de 2 appelsiner i både. Pas på, at der ikke går noget af saften til spilde. Pres saften af ½ citron. Skræl ingefæren og skær den i tynde stave eller riv den.

Læg appelsin-, citron- og ingefærstavene i en kasserolle, og hæld koldt vand over. Kasserollen varmes op, og det hele koges i 1 minut. Si derefter vandet fra og afkøl straks stavene under vandhanen. Begynd forfra og tilsæt nogle dråber citronsaft, 2-3 spiseskefulde appelsinsaft, stødt melis og salt i vandet; lad det koge for svag varme indtil væsken er kogt fra (pas på, at det ikke bliver til karamel!).

Imens tages stilkene af jordbærrene, ferskner og nektariner skrælles og kirsebærrene udstenes. Varm vinen op med vanillesukker, kanel, og de resterende citron- og appelsinskræller.

Lad det koge i 10 minutter ved svag varme.

Tilsæt jordbær og kirsebær, hvorefter det tages af ilden og afkøles. Skær ferskner og nektariner i tynde både. Fordel frugterne og den kogte saft i fire dybe tallerkener, som derefter sættes i køleskabet i et døgn.

Lige før serveringen pyntes tallerkenerne med de tynde strimler af appelsin- og citronskræl og ingefær samt nogle mynteblade.