Frugtsalat fra Le Moulin

Frugtsalat fra Le Moulin

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

2 banan
2 ferskner
2 nektarin
1 æble
250 g jordbær
2 appelsin
1 grape
1 ananas
125 g skovjordbær
125 g hindbær
300 g mandler
jernurt blade
2 spsk lavendelhonning
1 stang vanilie
citron, saft
2 spsk melis, stødt

Fremgangsmåde:

Grunden til at jeg har opkaldt denne salat efter min restaurant, er, at det er en af mine yndlingssalater, med sine 11 frugter og bær som repræsenterer alle årstiderne og alle breddegrader. 20 cl vand blandet med sukker, lavendelhonning, en vanillestang skåret igennem på langs og citronsaft varmes op og koges i 1 minut, hvorefter det tages af ilden. Fjern forsigtigt urenhederne med en ske. Lad det trække, mens det afkøles. Imens vaskes og skrælles frugter og bær, undtagen hindbærrene, skovjordbærrene og mandlerne. Hæld den afkølede sukkerlage i en stor skål. Skræl appelsinerne og grapefrugten og del dem i både. Hold en si over skålen, mens frugterne skrælles, så saften fra frugterne blandes i sukkerlagen. Fjern kernerne efterhånden. Skær derefter de andre frugter og bær ud (undtagen skovjordbærrene, hindbærrene og mandlerne) og slut af med ananassen. Læg dem i skålen efterhånden og hæld endnu nogle dråber citronsaft over for at undgå, at frugterne bliver mørke. Lad det hele stå køligt i 1-2 timer. Lige før serveringen pyntes med skovjordbærrene, hindbærrene og de friske mandler, og derefter tilsættes nogle blade jernurt. Lad vanillestangen blive i salaten, der er altid en lækkermund, som gerne vil smage lidt på den!