Frugter i champagne

Frugter i champagne

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

125 g skovjordbær
3 nektarin
citron, saft
1 fl champagne rosé
1 brev vaniliesukker
3 spsk melis, stødt
jernurt, blade

Fremgangsmåde:

Tilberedning: 15 min.

Hviletid: 3 timer

Kogetid: 5 min.

I denne opskrift fremhæves skovjordbærrenes og nektarinernes aroma ved at forene frugter og bær, som har ligget længe i lage, med helt friske frugter og bær. Aromaen fra de friske skovjordbær og nektariner er dominerende, mens skovjordbærrene og nektarinerne, som har ligget i lage, får en mildere aroma, som minder lidt om syltet frugt.

Kom sukkeret, vanillesukkeret g 20 cl vand i en kasserolle. Det bringes i kog, hvorefter det tages af ilden. Kom halvdelen af skovjordbærrene i den varme sukkerlage. Skær 2 nektariner med skræl i terninger. Kom dem i lagen sammen med citronsaften. Blandes forsigtigt og sættes i køleskabet i 3 timer.

Lige før serveringen skæres den sidste nektarin i både. Hæld frugter, bær og lage i seks runde frugtskåle. Hæld champagne over. Pynt med skud af jernurt og nektarinbåde, og hæld resten af skovjordbærrene over. Serveres meget kølig.