Frokosttærte

Frokosttærte

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

dej
175 g hvedemel
1 spsk timian, frisk
0,25 tsk fint salt
100 g smør, koldt
1,5 spsk vand
Gulerods-porrefyld
25 g smør
4 gulerødder
1 porre
2 æg
1,5 dl mælk
100 g gratineringsost
0,75 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt
porrer
Tilbehør
spegeskinke

Fremgangsmåde:

Forbagning: Ca. 18 min. ved 200°.

Bagning: Ca. 40 min. ved 200°.

Dej: Bland mel, timianblade og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gulerods-porrefyld: Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og porre i ca. 3 min. Rør æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt ost, salt, peber og de svitsede grønsager. Fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold.