Frk. Jensen´s gode bøffer

Frk. Jensen´s gode bøffer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 oksebøffer
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 gulerødder
Pesto:
15 g hakket persille
1 bk basilikum, frisk
2 fed hvidløg, presset
50 g pinjekerner
1 dl olivenolie
25 g friskrevet parmasanost
Friterede grøntsager:
1 fl vindruekerneolie
2 porrer
2 chili, rød
2 gulerødder

Fremgangsmåde:

Tilberedning: Skær alle grøntsagerne (undtagen 2 af gulerødderne) i fine strimler og læg dem i koldt vand. Til pestoen blandes persille, basilikum, hvidløg, pinjekerner og olivenolie og blendes (en morter er bedre hvis du har én), indtil massen er ensartet. Vend parmasanosten i pestoen og smag til med salt og peber. Varm vindruekerneolien op til ca. 180 grader. Afdryp grøntsagerne og kom dem i den varme olie. Tag dem op, når olien ikke længere sprøjter - de må ikke få for meget, for så bliver de kedelige. Læg dem på fedtsugende papir og drys med fint salt. Skær de 2 sidste gulerødder i fine stave og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Steg kødet i smør og olie i ca. 3 minutter på hver side. Kødet skæres i skrå skiver og anrettes på portionstallerkner med gulerødder, pesto og de friterede grøntsager.