Friturestegte auberginer i sprød dej

Friturestegte auberginer i sprød dej

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 auberginer
merian blade
100 g hvedemel
1,5 dl øl
salt
Til frituren:
2 l vegetabilsk olie

Fremgangsmåde:

Dette er en af mine yndlingsretter. Auberginens bitterhed bliver mildnet af en dej, som kun er en smule bitter. Retten er ganske enkel, men den er meget velsmagende, og den bliver endnu bedre serveret med en tomat-eller pebercoulis. Skræl auberginerne og skær dem i skiver på Ca. 5 mm på langs. Hak merian-bladene, hvis der anvendes friske blade, og drys dem over aubergineskiverne. Læg abergineskiverne ovenpå hinanden. Pisk melet og det kolde øl sammen i en skål, så det får nogenlunde samme konsistens som en pandekagedej. Hvis De har en friturekoger, varmes den op til 180°C. Hvis De anvender en gryde til frituren, kan De måle temperaturen ved at dyppe en tændstik i koldt vand og derefter stikke den ned i olien. Når olien begynder at bruse rundt om tændstikken, er den 180° varm, og så kan man begynde at friturestege auberginerne. Dyp hver skive, en ad gangen, i dejen og lad dem dryppe af et kort øjeblik i en salatslynge og læg den derefter i den varme olie. Vend dem med skaftet af en grydeske af træ eller en kinesisk spisepind for at undgå, at dejen går i stykker. Når de er smukt gyldne på begge sider, tages de op og lægges på fedtsugende papir. Læg dem på en sammenfoldet serviet og drys salt på dem i sidste øjeblik, inden de bæres ind til bordet, for saltet vil — når det smelter — danne en fugtighed, der gør dejen blød.