Frikadeller med løvstikke og spidskål vinaigrette

Frikadeller med løvstikke og spidskål vinaigrette

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket svinekød
1 æg
2,5 spsk havregryn
2 spsk hakket løvstikke
0,5 rød peberfrugt
1 dl mælk
salt og peber
1 spidskål
0,5 dl olivenolie
3 spsk hvidvins eddike
1 spsk dijon sennep
salt og peber

Fremgangsmåde:

Her har jeg lavet en lidt opdateret version af klassikeren frikadeller med stuvet spidskål. Frikadellerne er rørt med havregryn, peberfrugt og løvstikke, også kaldet maggiurt. Kålen optræder i en mere frisk og fedtfattig udgave, marineret i en skarp olie/eddikedressing.

Farsen røres først grundigt med salt, dernæst tilsættes havregryn, løvstikke, finthakket peberfrugt, æg, mælk og peber. Farsen har godt af at trække nogen tid i køleskabet. Giv den en heftig røretur med jævne mellemrum.

Imens rengøres kålen, som skæres i kvarte på langs. Kog kålen næsten mør i saltet vand, ca. 10 minutter. Tag forsigtigt kålen op, og overhæld den med den piskede dressing. Den kan serveres både varm og kold.

Frikadellerne gennemsteges i smør på en god pande og serveres til den marinerede kål. Der kan fx også gives kogte eller råstegte kartofler til.