Frikadeller med løvstikke og spidskål vinaigrette

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
Fremgangsmåde:
Her har jeg lavet en lidt opdateret version af klassikeren frikadeller med stuvet spidskål. Frikadellerne er rørt med havregryn, peberfrugt og løvstikke, også kaldet maggiurt. Kålen optræder i en mere frisk og fedtfattig udgave, marineret i en skarp olie/eddikedressing.
Farsen røres først grundigt med salt, dernæst tilsættes havregryn, løvstikke, finthakket peberfrugt, æg, mælk og peber. Farsen har godt af at trække nogen tid i køleskabet. Giv den en heftig røretur med jævne mellemrum.
Imens rengøres kålen, som skæres i kvarte på langs. Kog kålen næsten mør i saltet vand, ca. 10 minutter. Tag forsigtigt kålen op, og overhæld den med den piskede dressing. Den kan serveres både varm og kold.
Frikadellerne gennemsteges i smør på en god pande og serveres til den marinerede kål. Der kan fx også gives kogte eller råstegte kartofler til.