Frikadeller med braiseret rødkål

Frikadeller med braiseret rødkål

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket skinkekød
1 æg
mælk
mel
1 løg
salt og peber
smør
-----------
0,5 rødkålshoved
2 dl appelsinjuice
1 æble
timian
smør
salt og peber
kartofler

Fremgangsmåde:

Start med at røre kødet sejt med salt, giv det bare en ordentlig tur. Riv løget på rivejernet (og forbered dig på et tude lidt). Rør farsen med æg, mel, løg, salt og peber. Den færdigrørte fars har godt af at stå og trække lidt i køleskabet. Steg små frikadeller i smør på en god pande. Stil dem evt. ind i ovnen i takt med, at de bliver færdige.

 

Skær rodstokken fra rødkålet og snit det i grove strimler. Æblet snittes i smalle både. Sauter kålen i smør i en tykbundet gryde. Efter nogle minutter tilsættes appelsinjuicen, og retten simrer videre i ca. 15 minutter. Tilsæt æblebåde ca. 5 minutter inden serveringen, de må helst ikke koge helt ud. Kålen smages til med salt, peber og timian. Den serveres til de små frikadeller, evt. sammen med kogte kartofler.