Fransk perlehøne med stegte ris

Fransk perlehøne med stegte ris

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 perlehøne
4 skalotteløg
4 dl løse ris
3 dl vand
olivenolie
persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

Pensel perlehønen med olie, gnid den med salt og peber og stil den i et tildækket ildfast fad i ovnen i 40 minutter ved 175°. Tag fadet ud og hold perlehønen lun i varmeskab el.lign. til den skal serveres. Hæld olie og stegesaft i en gryde og sautér de halverede skalotteløg heri. Når skalotteløgene er blevet gyldne hældes risene i så de kan suge olie og saft til sig. Efter 5-10 minutter hældes vandet på og det hele koges under låg i ca. 10 minutter.

Skær perlehønen ud i lår og bryststykker, hæld ris og skalotteløg i et fad. Drys med persille og læg perlehøne-stykkerne ovenpå.

Tilbehør: Nykogte majskolber eller en grøn salat med æble-både og olie/eddike dressing. God fornøjelse...