Fransk perlehøne med stegte ris

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
YoumamiIngredienser:
• 1 perlehøne
• 4 skalotteløg
• 4 dl løse ris
• 3 dl vand
• olivenolie
• persille
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Pensel perlehønen med olie, gnid den med salt og peber og stil den i et tildækket ildfast fad i ovnen i 40 minutter ved 175°. Tag fadet ud og hold perlehønen lun i varmeskab el.lign. til den skal serveres. Hæld olie og stegesaft i en gryde og sautér de halverede skalotteløg heri. Når skalotteløgene er blevet gyldne hældes risene i så de kan suge olie og saft til sig. Efter 5-10 minutter hældes vandet på og det hele koges under låg i ca. 10 minutter.
Skær perlehønen ud i lår og bryststykker, hæld ris og skalotteløg i et fad. Drys med persille og læg perlehøne-stykkerne ovenpå.
Tilbehør: Nykogte majskolber eller en grøn salat med æble-både og olie/eddike dressing. God fornøjelse...