Forlorne vildtbøffer med rysteribs og grønne bønner

Forlorne vildtbøffer med rysteribs og grønne bønner

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g oksefars
0,5 dl rødvin
1 æg
4 skiver bacon
0,5 løg
1 tsk rosmarin, tørret
3 knuste enebær
rasp
smør
100 g ribs
2 spsk sukker
200 g grønne bønner
kartofler

Fremgangsmåde:

Farsen røres med løg, krydderier, æg, vin og lidt rasp. Klip to af baconskiverne i små tern og rør også dem i farsen. Form farsen til to store bøffer og omvikl dem med hver sin baconskive. De fastgøres med tandstikkere.

Steg bøfferne møre i smør på panden. Drys lidt mere salt og peber på. Vend gerne de næsten færdige bøffer op på højkant, så siderne også brunes.

Ønsker du sauce til retten, kan panden koges af med lidt fløde tilsat en tskf. tomatpure.

Bønnerne koges i saltet vand i ca. 8 minutter. Ribsene renses og røres sammen med sukkeret. Har du ikke mulighed for at skaffe friske bær, så server ribsgele eller tyttebærsyltetøj i stedet. Retten serveres med kogte kartofler eller hasselbagte kartofler