Forel som i Piemonte

Forel som i Piemonte

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1,5 kg ørred
50 g smør, smeltet
50 g gulerod
1 laurbærblad
1 tsk timian
100 g smør, koldt
0,5 l barolo
0,5 dl fiskebouillon
10 g mel
15 g smør
25 g skalotteløg
25 g bladselleri

Fremgangsmåde:

En spændende opskrift hvor fisken til en afveksling tilberedes med rødvin, den samme vin anbefales til servering. Bed fiskehandleren om at rense ørreden. Skær den i fingertykke skiver. Dryp et ildfast fad med det smeltede smør. Hak gulerod skalotteløg og bladselleri meget fint og fordel dem i fadet sammen med krydderierne. Fordel fisken ovenpå med et par klatter koldt smør (ikke det hele) og drys med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader. Opvarm rødvinen næsten til kogepunktet i en kasserolle, hæld den varme rødvin ved fisken, med fiskebouillonen. Sæt fadet i ovnen i endnu 30 minutter. Læg fisken på serveringsfad og hold den varm. Si fiskefonden i en gryde og pisk smørbollen i, kog sovsen igennem i 2 minutter. Tag gryden af ilden og pisk resten af smørret i sovsen lidt ad gangen. Fordel sovsen over fisken og server med butterdejsnitter. Laks kan også tilberedes på denne måde. VIN: Erbaluce (eller den anvendte rødvin) I Italien og navnlig i Ligurien har man i århundreder importeret klipfisk, baccalá og stoccafisso, stokfisk fra Norge og Danmark.